Tid er sørme et vidt begreb. Hvordan får du enderne til at nå sammen?

Tid er sørme et vidt begreb. Hvordan får du enderne til at nå sammen?

19. oktober 2019 0 Af Louise Hededam

Hestemennesker sover mindre, ser deres (ikke-heste-)venner mindre, gør mindre rent og går mindre på toilettet. Eller har vi bare sådan en tidsvender a la den Hermione Granger bruger i Fangen fra Azkaban? Jeg bakser i hvert fald med at få styr på min tid lige nu.

Med efterårets mørke og kulde kommer mine heste mere på stald. Det giver mere arbejde med at ordne bokse, og der skal også køres mere stråfoder rundt, end når de primært spiser græs. Den daglige grooming kræver nu også evner i at fjerne mudderkager. Og når vejret er mest tåbeligt, skal jeg også bruge tid på at køre i ridehus.

Alt tager tid

Døgnet har – så vidt vides – stadig kun 24 timer, og jeg er en af dem, der ikke lever af ridning og derfor må have et lønmodtagerjob ved siden af min hobby. De betaler mig for at arbejde 37 timer om ugen, så det gør jeg. Med glæde i øvrigt.

Hvis du har fulgt lidt med på min blog, ved du, at jeg pt. har to rideheste (Fritz og Max), Gøjs og føl (som har fået det fine navn Alohomora), Agnes’ pony, Gaby, samt gamle Andrea. Tilde er lige nu uden pony, da Indi er kommet til en yngre pige, der ikke interesserer sig for at springe. Men altså: 6 dyr, der hver dag skal lukkes ind og ud og have foder og rene senge. Plus selvfølgelig, at flere af dem også skal rides.

Jeg må sætte min tid i skema

Vi spiser som familie sammen hver morgen og også langt de fleste aftener. Det, synes jeg, er vigtigt, så det er prioriteret ret højt i dagens skema. Mit arbejde ligger også indenfor normal arbejdstid, men jeg er så heldig at have et meget fleksibelt job med mulighed for korte dage på kontoret eller hjemmearbejdsdage, – og så kan pc’en komme frem tidligt om morgenen eller sent om aftenen.

Men der skal stadig lægges en plan, hvis jeg skal nå at arbejde 7-8 timer om dagen, bruge 3 timer på hestene, samt se min familie når pigerne er vågne (det der med at sidde og stirre på dem, når de sover, tæller ikke helt som samvær. Har jeg hørt…).

Min gode veninde, Line (hun blogger her), har tre rideheste, fuldtidsjob og en kæreste, hun godt kan lide at bruge tid sammen med. Så hun har sat sine heste i skema, og det har jeg faktisk tænkt mig at prøve også.

2, 3, 4 muligheder?

Line ved altid, hvilke heste der skal gå hvilke dage, og også sådan nogenlunde hvad de skal lave. Hun har et par veninder til at hjælpe sig, og det er selvfølgelig et supergodt udgangspunkt. Det er vel min mulighed nr. 1: At finde en eller flere, der vil komme og motionere en hest en gang eller to om ugen.

Max i ridehus en sen aften

Mulighed nr. 2 er at få mine egne piger til at hjælpe mere. Det er ret vildt, hvordan jeg kan mærke, at de bliver ældre. De seneste par uger har jeg bedt dem om at fjerne klatter i de to ponybokse, og det har de faktisk gjort. Stort set uden brok, – og på en måde, så det har lettet mit arbejde. Jeg har tænkt mig at prøve at udvide ved at få dem til at hjælpe på skift om morgenen også.

Fritz på marken hjemme før solen går ned

Flytte rundt på døgnet

Den 3. mulighed er at flytte rundt på tid og sted. Om man så må sige. Jeg har arbejdet meget tidlig morgen i min tid som radiovært, så jeg er ret god til at stå tidligt op. Jeg overvejer derfor nu, om jeg skal stå op kl. 5 for at kunne nå at arbejde et par timer hjemmefra, samt fodre og lade hestene spise lidt wrap inde, før de så bliver lukket ud v. 7-tiden. Så kan jeg – som nu – aflevere børn kl. 8 og være på arbejde før 9. Og køre igen ca. 14, så jeg kan nå at ride en enkelt hest (og måske kan et barn nå en pony også), mens det er lyst.

Det kræver selvfølgelig, at jeg kommer i seng mellem 21 og 22, og så ryger der måske lidt tid sammen med manden. Hmmm….

Og hvad er så mulighed 4? Tjah, jeg kunne faktisk godt tænke mig at høre, hvordan I andre får det til at hænge sammen. Sover I mindre? Arbejder mindre? Betaler I jer fra at få muget, – eller noget helt syvende?

Læs også: Hvad er egentlig en rigtig børnepony?

Læs også: Kan du ride din hest på tom mave?