Jeg rider åbenbart for meget på venstre volte i skridt
Ad Advertorial

Jeg rider åbenbart for meget på venstre volte i skridt

3. november 2019 0 Af Louise Hededam

Efter at have redet med NIVO en uges tid kan jeg konstatere, at jeg er for dårlig til at skifte volte i skridt. Og at jeg bliver rigtig glad for at ‘blive kigget over skulderen’ fremover.

Jeg er taget på ferie. På Club La Santa på Lanzarote, og det har ikke en fløjtende skid med heste og ridning at gøre. Til gengæld har jeg her til formiddag været til trampolin-fitness, og kan konstatere, at min balance er rigtig god, og mine inderlår rigtig stramme (læs: FOR stramme!!) 😜

Mens jeg hoppede op og ned sammen med 50 andre storsvedende typer med mere eller mindre samme mangel på koordination og rytme som mig, gik mit Apple Watch (fødselsdagsgave, fordi jeg er blevet gammel) igang med at måle skridt, puls og kalorieforbrænding.

Det har ALDRIG interesseret mig at træne på den måde, fordi jeg jo går op i, om min hest er smidig, lydig, stærk og udholdende – og det kan man jo bare mærke på dagen, ik?!

NIVO kommer til at gøre en forskel

Jo, det kan man måske mærke. Nogle dage. Og derfor er det sgu meget fedt at blive kigget lidt over skulderen, som mit ur åbenbart gør.

Derhjemme har jeg jo redet med denne her nye sensor fra NIVO (den er også omtalt her) i en god uges tid, og den kommer til at være en kæmpestor hjælp for mig fremover.

Max og Fritz har fået hver deres profil derinde. Det tager få øjeblikke at oprette en hest, og de ligger så i samme app.

Fritz har været til springning her – og angiveligt sprunget 46 spring

Max var med til almindelig træning i ridehuset denne mandag

Antal overgange og spring

Jeg har ikke helt styr på at aflæse de forskellige grafer og tal endnu, men jeg har i hvert fald fundet glæde i at kunne se, hvor mange overgange jeg laver, hvor mange spring jeg tager på en undervisningstime, og hvor meget jeg rider på hver volte.

Max og jeg har ikke helt fundet knapperne endnu, så jeg får ind imellem lavet et anspring, der ikke skulle have været der, eller en overgang til trav, der hurtigt rettes til anspring igen. Det snyder app’en lidt

Med Fritz passer overgangene ret fint

Er der ubalance?

Noget af det, jeg kommer til at vide mere om den kommende tid, er mine hestes bevægelsesmønster. Det er simpelthen for tidligt at konkludere på efter så kort tids brug.

Det her er tre dage af Fritz i oktober. Som jeg forstår det, er det gule område normalområdet, og jeg bør ikke være nervøs. Tror jeg 😬

Men jeg glæder mig rigtig meget til at analysere mere på det efter nogen tid.

Foreløbig kan jeg dog konstatere, at jeg har en forkærlighed for at skridte varm og til dels også af på venstre volte 🙈

Den grønne bjælke er skridt

Sensoren har en lille holder, der sættes oppe i kammeret, hvor den ikke generer. Jeg har en holder til hver sadel

Nu vil jeg smutte i poolen, og så vil jeg prøve aerial strenght i eftermiddag.

Læs også: Jytte Lemkow og Jørgen Hvenegaard diskuterer dressur

Læs også: Hvordan når du det hele?