Ok, internet – kom med alle de bedste og værste råd!

Ok, internet – kom med alle de bedste og værste råd!

3. september 2021 Af Louise Hededam

Efter et års pause var tiden i går kommet til at få tjekket, om Fritz var helet så meget op i sine skader, at vi kunne begynde at genoptræne. Det var han ikke, og der er meget få muligheder tilbage i livet for ham nu. Men måske sidder du med den bedste idé til et eller andet, jeg skal prøve?

For et år siden beskrev jeg, hvordan Fritz nærmest var blevet dødsdømt, og vi valgte at give ham et år på foldene herhjemme som en sidste chance. I går kunne vi så allerede se klinisk, at han stadig er uren, og i bøjeprøven er han decideret halt. Efterfølgende røntgen og scanning viste klart bedring i knoglen, men gaffelbånd og gaffelbåndstilhæftning er ikke helet op, og han står med en kronisk inflammation. Det udelukker fuldstændig at bruge ham til sport, dvs. stævner og almindelig træning. Og aftalen (med mig selv…) var sådan set, at så skulle jeg sige farvel til ham.

Det etiske dilemma

Det efterlader mig sgu bare i lidt af et etisk dilemma, jeg ikke har stået i før. Jeg har nu mistet fem heste: 1+ 2) Diabloo og Nye Andrea, der begge døde over natten i deres bokse, 3) Kicki, der fik kørt det meste af sit ene bagben af og formodentlig ikke ville komme til at gå igen, 4) Max, der brækkede ryggen i en trailerulykke og derefter gik i chok, 5) Andrea på 31, der var glad og frisk, men ikke kunne rejse sig ude på folden. I alle fem tilfælde var beslutningen nærmest taget for mig. Med Fritz er det pludselig mig, der skal bestemme, at han ikke har nogen berettigelse længere.

Så nu synes jeg, jeg har følgende muligheder:

  • Aflivning – så får han i hvert fald ikke mere ondt, og han bliver heller ikke trist over ikke at blive brugt
  • Second opinion – jeg har en af landets bedste dyrlæger, så det skal være, fordi nogen kender til en, som har et alternativt syn på den type skade
  • Noget voodoo-halløj – jeg tror på videnskaben, men nogle gange er der bare et eller andet alternativt, der virker
  • Foldbums her – hvor han går sammen med Gøjs, som jo er i fol – det er dog en lidt dyr løsning
  • Let turhest her eller hos andre – han er bare en stor, glad hest, så det er ikke alle, der kan ride ham
  • Selskabshest et andet sted – men det skal sørme være hos nogen, jeg kender, så jeg ved, han har det godt

Vi skriver 2021 og taler om, hvordan vi kan bo på Mars. Så kære internet – send mig jeres bedste og værste forslag til, hvad jeg skal stille op!