Herpesvirus: Her er, hvad der skete

Herpesvirus: Her er, hvad der skete

17. maj 2018 3 Af Louise Hededam

SEGES, Den Danske Dyrlægeforening – Faggruppe Heste, samt Dansk Ride Forbund har i dag meldt ud med en status på udbruddet af den særligt aggressive variant af herpesvirus. Og det er godt nyt.

De tre organisationer meddeler, at der fortsat ikke er kendskab til spredning af den aggressive herpesvirus type 1, som har givet sygdom i enkelte besætninger på Fyn.

Det betyder, at anbefalingen om at undgå samlet opstaldning kan ophæves. Det er stadig vigtigt, at alle tager temperatur på heste, der skal møde andre heste, så vi sikrer, at kun raske heste møder raske heste ved samlinger.

Dertil kommer en anbefaling om, at vi til stævner skal udfylde en tro- og love erklæring, hvor vi som ansvarlige for hesten underskriver, at der ikke er tegn på smitsom sygdom i stalden/besætningen, hvor den kommer fra, samt at der er taget temperatur på hesten i 10 dage op mod samlingen, hvor temperaturen ikke har været 38,3 eller derover.

Klarhed over forløbet

De seneste uger har desværre været præget af en del misinformation, som blandt andet bunder i, at mange ikke kender forskel på EVH1 og EHV4, og at EHV1 desuden ikke behøver medføre de neurologiske symptomer, vi har set på Fyn.

Herunder kan du se Højgård Hestehospital forklare, hvordan udbruddet med herpesvirus er startet, hvordan det blev håndteret, og hvad status er på nuværende tidspunkt:

Opdatering om herpesvirus 17. Maj 2018

Opdatering om herpesvirus.I dag forventes SEGES, Den Danske Dyrlægeforening – Faggruppe Heste, samt Dansk Ride Forbund at melde ud med en status på herpesvirus-situationen herhjemme. Hvis der ikke konstateres nye tilfælde af herpesvirus type 1, med relation til de enkelte besætninger på Fyn, bliver anbefalingen om at undgå gruppeopstaldning sandsynligvis ophævet. Højgård Hestehospital har spillet en central rolle i forløbet omkring herpesvirus-udbruddet, og i denne video kan du få vores version af forløbet fra førstsmittede heste til i dag. Dyrlæge fra Højgård Hestehospital, Louise Husted, har en specialistgrad i intern medicin og har særlig træning i smitsomme sygdomme og håndtering heraf under udbrud. Louise Husted svarer på spørgsmål fra journalist Louise Hededam fra Ridesport.nu.

Slået op af Højgård Hestehospital i Torsdag den 17. maj 2018

Hvis du vil vide endnu mere om herpesvirus, kan du også lytte til podcasten Ridesport Nu afsnit 4, som du finder her på sitet eller i iTunes