Dansk oprejsning i dressurens Nations Cup

Dansk oprejsning i dressurens Nations Cup

27. maj 2018 1 Af Louise Hededam

Der var lagt op til en spændende afslutning på Nations Cup i dressur søndag under Equitour Aalborg 2018. Det danske hold lå på en tredjeplads med meget lille margin op til Holland på andenpladsen og lidt mere op til Sverige på førstepladsen. Og med Anna Zibrandtsens uheldige exit lørdag var der kun tre danskere til at ride en god placering hjem.

Cathrine Dufour var først på banen på Bohemian, som gav en skræmt og spændt opvisning lørdag. Også søndagens opvarmning var en spændt affære for den 8-årige Bohemian, men der faldt mere ro på op mod starten, og programmet forløb helt roligt og uden deciderede fejl.

– Der er en masse småting: Han bliver for dyb indimellem, han piafferer ikke, som han gør normalt, og der var mange ting at kigge på. Men jeg synes, han løste opgaven så godt, som han overhovedet kunne, siger Cathrine Dufour til Equitour Livestudie.

Cathrine red ikke med helt så meget tryk derinde, som hun normalt ville gøre.

– Det handlede lidt om at ride en tur derinde, hvor han kunne få sig lidt selvtillid. Han er en ung hest, og der vil komme mange flere ture, så jeg er meget fortrøstningsfuld, siger hun.

Cathrine Dufour og Bohemian sluttede med 72,426% og en fjerdeplads.

Daniel sejrer og Danmark får sølv

Rikke Svane og Finckenstein Tsf red sig ind på en 10. plads med 68,936%.

Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zepter red en vidunderlig tur lørdag og skulle søndag gøre deres bedste for at ride endnu en førsteplads hjem. Og med et meget flot ridt lykkedes det i overbevisende stil, og Daniel og Zepter sluttede med 78,128% på en førsteplads med næsten tre procentpoint ned til svenske Therese Nilshagen og Dante Weltino på andenpladsen og med hollandske Emmelie Scholtens og Apache på tredjepladsen.

Danmark endte med en andenplads i Nations Cup efter Sverige.

Se hele interviewet med Cathrine Dufour først i denne udsendelse fra Equitour Livestudie:

Rikke Svane og Daniel Bachmann Andersen var i studiet før deres ridt søndag. Det ligger først i denne udsendelse: