Til stævne med Jung og Klimke – eller…de havde vist overset invitationen

Til stævne med Jung og Klimke – eller…de havde vist overset invitationen

20. januar 2020 0 Af Louise Hededam

Jeg er bagud, fordi jeg havde 100 ting på arbejde, der skulle være færdige, før jeg kunne gå på ferie. Men jeg skylder at fortælle om forrige weekend, som var en fremragende weekend med stævne både lørdag og søndag – og præmier begge dage.

Nej, jeg har ikke været til stævne med Michael Jung og Ingrid Klimke, men niveauet fra forrige søndags terrænstævne, Winter Games, var i hvert fald højt nok til de to verdensstjerner. Så lad os starte der.

Jeg har denne vinter haft fornøjelsen af for første gang at være til Winter Games hos Stald Jørgensen/Team CEP i Kalundborg. Tidligere år har det ikke rigtig passet i planerne for Fritz, at han skulle rende terræn i december/januar, men det gjorde det så i denne sæson. I december red jeg en 90’er og blev placeret som nr 2 på en frisk og veloplagt Fritz.

Gode ture

Derfor meldte jeg både ham og Max til – Fritz i 90 igen og Max i 80. Vi har trods alt aldrig redet et terrænspring sammen, og den lille røde fis har ind imellem lidt svært ved at tøjle sin glæde i terrænet. Mildest talt.

Som de fleste nok husker, skinnede solen hele søndagen, og jeg havde et brag af et stævne med Max’ ejer, Fie. Max var supersød og gik 0 på tid og forhindringer i både Fase 1 (kun faste forhindringer) og Fase 2 (én fast forhindring og tre ridebanespring). Han scorede en 2. plads.

Fritz var fræk og fik måske solen i øjnene (og Fandens oldemor døde af dårlige undskyldninger), så vi måtte tage 1’eren i 2. forsøg. Ved nr 15 blev han vist i tvivl om, hvorvidt han skulle spring en stor, hvid and (med i 100-klassen), og måtte også bruge et ekstra forsøg på at komme over her. Normalt har jeg så skældt ham så meget ud, at han er helt stresset, men som man ser på billederne her af spring 15, var han stadig glad:

📸: Emma Marie Hansen

Begge heste var med på hold, og Fritz’ hold var ret hurtigt ude af kampen om placeringer, men da der stadig var chance for placering til Max’ hold, blev vi i solen i Kalundborg hele eftermiddagen.

Høj sværhedsgrad

Her fik vi så set både 100 og 110-klassen, og jeg er sørme glad for, at jeg havde valgt 90 for Fritz. Den var sgu svær, den 100-klasse, og i 110 var det så svært, at vi skulle hen til 4. rytter for at få en videre til omspringning. Og inden af de 7 ekvipager gik dobbelt-0. Pia Elbo og Rodion var dog tæt på, men denne tricky forhindring i omspringningen kostede et nedslag:

Og det var så der, jeg tænkte, at mange af os nok ser Winter Games som et træningsstævne, hvor især den højeste klasse mere indbød til show fra landets allerdygtigste ryttere. Og altså gerne Klimke og Jung næste gang, hehe.

Mit hold med Max sluttede i øvrigt lige uden for placering.

Fritz 0 og 0

Også lørdagen var god for mig: Fritz var med i ØSR og gå 105 og 110 og blev placeret som nr 2 og nr 8, så nu skal vi vist debutere i LA på C-plan næste gang. Skønt med en hest, der er SÅ glad for at gå til springning!

Her er turen i 105. 110 var faktisk mere flydende, og det var min skyld, vi ikke blev placeret højere oppe, for jeg glemte en vending i fase 2, suk.

Og den er der desværre ikke video af.

Læs mere: Planer for 2020

Læs mere: Se, hvad en laser gør for Gøjs’ sår