Ti dage med et termometer i røven

Ti dage med et termometer i røven

30. maj 2019 0 Af Louise Hededam

Ja, undskyld min lidt bramfri overskrift. Men det er en meget akkurat beskrivelse af, hvad der sker i min stald lige nu. I 10 dage har jeg nemlig haft mit termometer fremme og taget temperatur på De 5.

Den kommende weekend er der DRF-mesterskaber i military for klubhold. Det foregår på Kallehavegaard, og vi stiller fra Haslev Køre- og Rideforening med 2 hold. Stævnet har fået et rekordstort antal starter, hvilket er superfedt. Men vi har også brugt lidt krudt på at bekymre os om det verserende herpes-udbrud. Herunder et opslag fra SEGES i sidste uge:

Herpesvirus opdatering, 21. maj 2019Når vi oplever udbrud af herpesvirus1, som vi har oplevet det både i foråret 2018…

Slået op af SEGES HesteTirsdag den 21. maj 2019

I opslaget står klart og tydeligt, at man skal tage temperatur på sin hest i 10 dage op til, at den skal gå stævne. Så der var ikke så meget andet at gøre, end at smøge ærmerne op og stikke mit termometer ind.

Fritz er sød til at få taget sin temperatur, mens ponyerne er mere utilfredse med den nye morgenrutine.

Sikkerhed eller hysteri?

Jeg husker så fint herpesudbruddet sidste år, hvor især Fyn var ramt. I år er det gået hårdt ud over Holstebro Sportsrideklub, og det er jo ikke så underligt, at vi bliver en anelse hysteriske. Ind imellem kan jeg dog også tænke lidt over, om vores udbredte kendskab til sygdomme er med til at piske en stemning op. Som en veninde citerede sin dyrlæge: “Tidligere ville vi jo ikke have vidst, vi skulle kigge efter herpes, hvis vi stod med et dødfødt føl.”

Og sådan er det lidt: Jo klogere, vi bliver, jo flere sygdomme bliver vi også opmærksomme på. Nå, uanset hvad, så går der ikke noget af mig for at tage temperaturen på mine dyr. Heller ikke selvom de to store ponyer synes, det er et kæmpe overgreb, jeg gør på dem hver morgen 😉

Læs også: Tema om herpes