Doteringer, ærespræmier – eller ingenting

Doteringer, ærespræmier – eller ingenting

30. maj 2021 Af Louise Hededam

Jeg synes personligt, det er dejligt at få dækket sin start, når man får en placering til et stævne. Men forleden diskuterede jeg det med en, som mente, at det i forvejen var så dyrt at ride, at det ikke var de der par hundrede kroner, der skulle gøre forskellen. 

For et par uger siden blev Tilde placeret som nr. 2 i P80 i Kalundborg. Hun fik flotte rosetter og ærespræmier, men der var ikke udskrevet doteringer i klassen. Der står intet i militaryreglementet om doteringer, så selvom det var sværhedsgrad 1, havde

Tilde med sin 2. plads i Kalundborg. Der var ærespræmier fra Brogaarden og Nathalie Horse Care

arrangøren valgt ikke at lave pengepræmier. Det gør min egen klub i øvrigt heller ikke i hverken P eller H80, så ingen kritik af den beslutning fra mig. Tilde er i bund og grund ligeglad, for jeg snupper hendes doteringer, da det er mig, der betaler starten (og alle andre udgifter til pony…), så for hende er det faktisk sjovere med gode ærespræmier.

Mest til de dygtige?

Tilbage til diskussionen fra forleden, hvor min ven mente, at der burde være mange penge til førstepladsen i den sværeste klasse (2*) til militarystævnerne herhjemme. Der blev nævnt 5000 kr. Samtidig mente vedkommende, at man kunne droppe doteringer i 90-klasserne. Og det er en svær diskussion at tage, når jeg selv rider 90 pt. Vi lægger i Danmark 5-600 kr. for en start i 90. Og måske 100 eller 200 mere for 2*. Så er det meget almindeligt, at vi får 1½-2 gange beløbet igen for førstepladsen, lidt mindre til anden- og tredjepladsen, og så får de øvrige placerede deres startgebyr igen. Og jeg vil faktisk gerne have de ‘småpenge’ med hjem. De giver mulighed for at ride et ekstra springstævne, hvis der er tid til/behov for det.

Tiltrække flere

For mig at se giver det ikke den store mening at straffe de ryttere, der rider de laveste klasser. De har jo betalt det samme (forholdsvis) for at være med. Og jeg er også usikker på, om der er så mange ryttere på 2*-niveau, at forhøjede doteringer ville tiltrække en masse ekstra. Men jeg ved det ikke. Hvad tænker I – går I benhårdt efter doteringer, når I vælger stævner? Fravælger I stævner uden doteringer, eller kører I gerne langt for stævner med forhøjede doteringer? Og hvad betyder det med gode ærespræmier – er det noget, I lægger mærke til?

Foto øverst taget af Sofie Larsen aka Le Coeur Photography