WEG som et samlet arrangement ser svært ud i 2022

WEG som et samlet arrangement ser svært ud i 2022

19. november 2018 0 Af Line B

WEG som vi kender det, kan måske blive afløst af arrangementer for de enkelte discipliner i 2022. Ved FEI Bureau-mødet i Manama, Bahrain i lørdags blev det besluttet, at man nu også åbner for bud på at holde enkelte discipliner for sig. Det sker på grund af mangel på realistiske ansøgninger.

Kritikken er væltet ind over Tryon Equestrian Center, der i september måned afholdt WEG. Vejret var arrangørerne ikke herre over, men problemerne omkring foder til de heste, der ankom først, forvirringen ved starten til distance, forholdene for grooms og i det hele taget manglende færdiggørelse af faciliteter har været debatteret kraftigt. Ovenpå en mildest talt kaotisk parkering og manglende mad til tilskuere på terrændagen ved WEG i Caen 2014 har rygterne floreret om, at et samlet WEG måske ikke er muligt i fremtiden.

Mangel på realistiske bud har bremset processen

Der har to gange været åbnet for bud på at holde WEG i 2022, men der har ifølge referatet fra mødet i FEI Bureau ikke været nogle realistiske ansøgninger. Derfor har man nu åbnet for, at arrangører kan byde ind på VM i de enkelte discipliner. Man vil dog stadig prioritere arrangører, der ønsker at holde flere discipliner sammen. Der stilles krav om, at dressur og paradressur skal holdes sammen.

Formanden for FEI Bureau, Ingmar De Vos, pointerer, at det ikke nødvendigvis er enden for et samlet WEG. Ansøgninger om at afvikle alle syv discipliner sammen i 2022 eller 2026 vil således stadig blive accepteret. Det vigtigste er dog at sikre de olympiske og paralympiske discipliner et VM i 2022, eftersom disse fungerer som kvalifikationer til OL i 2024.

Seneste dato for at ansøge om VM i 2022 er i slutningen af februar 2019, herefter vil der blive afholdt workshops med ansøgerne for at få det fulde overblik over deres planer. Derefter vil der over foråret og sommeren blive truffet en beslutning, således at de endelige arrangører kan offentliggøres ved generalforsamlingen i november 2019.

Mødet i FEI Bureau blev afholdt under dette års generalforsamling i FEI.