Stabile danske præstationer i Luhmühlen

Stabile danske præstationer i Luhmühlen

16. juni 2018 0 Af Louise Hededam

To af de danske militaryryttere, som sidste år repræsenterede Danmark ved EM i Polen, er i denne weekend i Luhmühlen for at ride CIC3*. Cecilie Eriksen har igen Calvin med, mens Peter Flarup, nøjagtigt som ved EM, rider Frankie. Cecilie og Calvin red dressur torsdag. Der var lidt kiks i galoppen, men ellers et ganske fornuftigt program, der blev belønnet med 32 straf. Og Peter forbedrede med sine 32,2 straf fredag sin præstation fra Wiesbaden for en måned siden, hvor han sluttede som nr. 15.

Lørdag har begge ekvipager været i terrænet, som eliminerede fem ekvipager. Fem var ligeledes trukket før terrænet. Kun tre ryttere klarede terrænet indenfor tiden, nemlig europamester Ingrid Klimke og SAP Hale Bob, som nu ligger to, holdkammeraten Julie Krajewski og Samourai du Thot, som fører klassen, samt svenske Nicklas Lindbäck og Focus Filiocus, som ligger nr. 12 før springningen.

Både Cecilie Eriksen og Peter Flarup var fejlfri på forhindringerne, men indkasserede en del tidsfejl. Cecilie fik 16 straf på tiden, mens Peter tog 9,6. Han ligger nr. 23, og Cecilie ligger nr. 33.

TV2’s regionalstation på Sjælland, TV ØST, fulgte til EM sidste år to af landsholdsrytterne, heriblandt Cecilie Eriksen. Det blev der et længere indslag ud af, som du kan se her:

Svær 4* koster liv

I CCI4* i Luhmühlen måtte en hest desværre lade livet under dagens terrænridt. Belgiske Chloe Raty og Axel Z kom ud i et rotationsfald på vejen ud af den anden vandkombination, og det overlevede Axel Z ikke. Hele 15 ekvipager udgik i terrænet, og klassen føres før springningen af Boyd Martin og Shamwari 4, som ligger på deres dressurresultat 27,4 straf efter en fejlfri terræntur. Nr. 2 er dette års vinder af Badminton, Jonelle Price, dog ikke på samme hest. Det er Faerie Dianimo, hun har med til Luhmühlen.

Kl. 10 søndag begynder springningen i CCI4*. For de danske ryttere begynder springningen først over middag søndag.