Nej, jeg ved sgu ikke, om mit føl er godt!

Nej, jeg ved sgu ikke, om mit føl er godt!

9. juli 2020 0 Af Louise Hededam

Det er helt normalt at spørge en mere eller mindre nybagt følejer, om han/hun har fået et godt føl. Og helt ærligt – jeg ved sgu ikke, hvad jeg skal svare.

I mandags spurgte Max’ dygtige fys mig, om mit føl egentlig er godt. Lille Alohomora er knapt så lille længere, til september fylder hun 1 år, og hun er her i sommeren opstaldet i en slags følbørnehave på Stengaard.

Nu var jeg her til aften nede for at give hende en ormekur (blandt andet fordi hun er ret tynd), og min veninde Maria sagde, som de fleste andre, når de ser hende, at hun sørme er køn. Og dét er hun. Hun har det sødeste fjæs.

Trav, galop og spring

Men det er jo ikke nogen hemmelighed, at man ikke rider 80% i dressuren, fejlfrit på springbanen og fejlfrit og indenfor tiden i terrænet, bare fordi hesten er køn.

Det er ikke meget, jeg har set hende trave, men Gøjs traver ganske udmærket (ikke fantastisk), så jeg håber, Alohomora er mindst lige så godt travende. Til gengæld kan hun godt nok galopere stærkt – og dét er en egenskab, jeg skal bruge.

Jeg har jo især avlet for at få en bedre springhest end Gøjs, men det har jeg sådan cirka ingen anelse om, hvorvidt jeg er lykkedes med, før vi skal indspringe hende om et par år eller tre.

Et godt hoved

Til gengæld håber jeg, at Gøjs har givet sit sind og sin indstilling til tingene videre til Alohomora. I den tid, jeg har haft hende, har hun været ultranem at håndtere og ride. Og noget tyder på, at Lille A bliver lige sådan. Hun går uden grime nede på folden og har ikke været meget i hænder de seneste par måneder. I dag kunne jeg smide et tov rundt om først halsen og derefter næsen på hende, hvorefter Maria kunne stikke ormekuren i munden på hende og trykke af. Hun blev ikke skræmt, stærk eller dum og var bare sådan: Nå ja, så gør vi det.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg glæder mig til at arbejde med hende.

Og så kan jeg ellers spekulere på, hvad jeg skal lægge på Gøjs til foråret. Det skal helst være fersk, det skal allerhelst være Johnny fra Faxe, der inseminerer, og det skal helst være en god hingst. Well… jeg har vel en 6-7 måneder til at tage en beslutning 😉