Mand anholdt for at forgribe sig på drægtig hoppe

Mand anholdt for at forgribe sig på drægtig hoppe

23. maj 2018 0 Af Line B

Natten til tirsdag blev en hoppe udsat for et overgreb i en stald udenfor Uppsala, Sverige, store dele af episoden er fanget på film, da hoppen er drægtig, og var tæt ved termin.

Til Hippson siger ejeren Agnes Mårs
– Jeg havde kameraovervågning på, eftersom hun var sat til at fole i nat. Så jeg havde sat vækkeuret, og kiggede en gang i timen. Mellem de her tjeks er en person gået ind i stalden.
Den ene af gangene hun vågnede, så hun en mand inde i boksen hos hesten. Hendes far gik ud for at tjekke, men der var manden væk
– Eftersom vi har video af det, ved jeg han har været inde hos hende i en halv time.

Betragtes som dyreplageri

Hele episoden er fanget på video, og Agnes er ikke i tvivl om, hvad der er foregået. Episoden er meldt til politiet, og hun har også delt et opslag på Facebook i håb om at få identificeret manden.
– Der er ikke nogen tvivl om, hvad han har gang i. Jeg vil bare, at han bliver identificeret, så man kan få stoppet ham.

Mand anholdt og sigtet

Politiet har bedt offentligheden om hjælp, og i går aftes lykkedes det så at anholde den mistænkte. Til UNT siger Lisa Sannervik fra Uppsala politi
– Vi har arbejdet hårdt det sidste døgn og identificeret en person, som nu er anholdt og sigtet for dyreplageri. Nu skal vi efterforske sagen for at skaffe flere beviser.

Om selve overgrebet siger hun
– Der findes ingen tekniske beviser eller tilsvarende, så at vi har billeder, og en film som viser det her overgreb mod hesten, er af stor betydning for os. Dyreplageri er en overtrædelse, der begås med fortsæt, og vi bliver nødt til at kunne bevise at dyret lider. Vores opgave er nu at sandsynliggøre, at der er tale om et overgreb.

Videoen kan ses herunder. Den viser hvad manden foretager sig og kan virke stødende