Løsning kan være på vej for hollandske reservatdyr

Løsning kan være på vej for hollandske reservatdyr

27. maj 2018 0 Af Line B

Tilbage i april måned kunne vi på Ridesport.nu berette om reservatet Oostvaardersplassen i Holland, hvor dyrene var skind og ben. Forholdene var så grelle, at nogle af dressurens helt store navne talte dyrenes sag på Facebook.

Uspoleret natur

I slutningen af 60’erne blev det 56 kvadratkilomenter store areal omdannet til et vildtreservat. Her skulle dyrene passe naturen, og der skulle ikke gribes ind med besætningskontrol eller fodring af dyrene. Desværre gik det hele ikke som planlagt, antallet af dyr steg og uden mulighed for at vandre andre steder hen, eller at rovdyr tog de svageste, blev der hurtigt flere dyr end området kunne føde. Dyrene begyndte derfor at sulte og dø.

De milde vintre har de senere år gjort, at antallet af dyr er eksploderet, og der er nu så mange dyr, at selv efter foråret er kommet, er græsset stadig ikke rigtigt kommet tilbage. Normalt skulle dette være sæsonen, hvor dyrene tager på, men græsset står ikke højt og grønt, og dyrene bliver derfor heller ikke fede, så de har noget at stå imod med næste vinter.

En løsning kan være på vej

Sidste weekend var der igen en stor demonstration for at redde dyrene. Her blev store mængder hø smidt ind på reservatet, så dyrene kunne få mad. Det var en af de hidtil største demonstrationer og det har da også fået myndighederne i tale. Ifølge NPO Radio 1 har guvernør Harold Hofstra stillet et forslag om at halvere antallet af dyr i reservatet til 1.100 og åbne op for at dyrene får mere jord. Forslaget omfatter at flytte alle heste og finde nye hjem til dem over hele Europa. De foreslåede foranstaltninger anslås at koste omkring 15 mio. EUR, hvor regionen selv betaler 3 mio.