Herpesvirus fortsat på spil i store dele af landet

Herpesvirus fortsat på spil i store dele af landet

2. maj 2018 0 Af Louise Hededam

Den frygtede herpesvirus, der har spredt sig, siden den blev opdaget efter et stævne på Dalumgaard i Odense, har også ramt Hesselhøj Hingstestation på Fyn, som derfor har valgt at lukke midlertidigt ned for al aktivitet, også salgsstalden og hingstestationen. På sin hjemmeside skriver ejerne: Vi har valgt at være overforsigtige, da vi ikke ønsker at være skyld i at smitte kommer videre fra os.

Højgård Hestehospital skriver tirsdag, at der er taget kontakt til alle de store hesteforbund i Danmark, i håb om at komme med et fælles opråb, så alle følger de samme gode anbefalinger til at undgå yderligere smitte. Dyrlægerne skriver samtidig, at tre heste har mistet livet som konsekvens af udbruddet af herpesvirus. Rigtig mange andre heste er smittet enten med feber eller med de neurologiske symptomer, som er kendetegnende for denne virus.

Det er DIT ansvar

Højgård opfordrer til tjek af temperatur to gange dagligt på hestene, og at ingen heste flyttes ud af egen stald uden forudgående tjek af temperatur – og at der ikke er målt feber i 14 dage. Man opfordres også til at blive væk fra stævner, hvis ikke man har fulgt proceduren med at tage temperatur.

Udbruddet af herpesvirus har desuden øget efterspørgslen på vaccine, som det kan ses i opslaget her fra den sjællandske dyrlæge IKeyvet:

Dansk Ride Forbund lagde tirsdag et opslag på sin hjemmeside, som i bund og grund opfordrer både stævnearrangører og stævneryttere til at sørge for, at der ikke er syge heste på stævnepladsen.

Adskillige stævnearrangører har allerede aflyst stævner, ligesom ryttere har valgt at blive hjemme fra planlagte stævner for at undgå smittespredning.

Horsedoc.dk sender live i morgen kl 9.00 her vil Peter Hjuler svare på spørgsmål fra seerne.

Hvis du vil holde dig orienteret om de nyeste udbrud, er det en god idé at være med i facebookgruppen “Hesteherpes virus 2018”.

Pavo