Et skridt frem, to tilbage og så et skridt frem igen – jeg er træt af at danse

Et skridt frem, to tilbage og så et skridt frem igen – jeg er træt af at danse

29. august 2019 0 Af Louise Hededam

Jeg har som bekendt været oppe at snuse til 1 og 2* med Fritz i denne sæson med meget begrænset succes. Så gik vi tilbage i 100, – men det har sørme heller ikke været en dans på roser. 

I min stævneplan for i år stod der Segersjö, som et af de internationale stævner, det ville være fedt at få lov at ride. Stævnet løb af stablen sidste weekend, men i stedet for at ride 2* på en fantastisk flot bane (jeg har set billeder…), red jeg 100 i Ringsted. Og havde faktisk en supergod dag.

Men… Det var vores tredje 100 i streg, fordi vi bare ikke har fundet rytmen i 1* og 2*. Vi red derfor 100 i svenske Öveds Kloster i stegende hede i juli måned. Dressuren var ok, i springningen får jeg en form for hjerneblødning og rider stakkels Fritz helt slapt mod en oxer i et 90 graders sving. Det gav et af hans meget sjældne stop på springbanen. Forståeligt nok.

Et skridt tilbage: Stop i terrænet

Knapt så forstående var jeg, da han parkerede på forhindring nr. 2 i terrænet, som du kan se herunder:

Resten af turen var til gengæld super fin, fordi jeg bliver lidt mere insisterende (nogen ville sige aggressiv) efter stoppet.

 

Hjemmebane er sjældent en fordel

Foto: Den Smukke Hut

Et par uger senere red vi igen 100, denne gang på hjemmebane i Haslev Køre- og Rideforening, hvor vi

også afholdt DRF-mesterskab for J/YR. Dressuren var ok uden at være prangende (Den Smukke Hut har KUN billeder af Fritz, der ser sur ud), men vi lå faktisk til en placering som nr. 3 efter dressuren. Det gjaldt i øvrigt i både den almindelige klasse og distriktsmesterskabet, som jeg også red.

 

Vi kom fint afsted i terrænet – jeg var igen lidt mere aggressiv, og vi får redet 1-5ab ganske fornuftigt. På 6’eren, som han har sprunget en milliard gange, går det så skævt. Han er simpelthen for ufokuseret på opgaven, og jeg er bare ikke insisterende nok.

Resten af turen er til gengæld ret fin. Søndagens springning gav to bomme, og vi sluttede i bunden af

Der var fine præmier fra Distrikt 4 og Horze Næstved til min taberplacering.

klassen. Vi blev dog nr. 3 i distriktsmesterskabet – alene af den grund, at vi kun var tre, der deltog, og de andre havde ikke stop i terrænet. Så jeg kalder det en taberpræmie.

Oprejsning søges

Nå, men nu var jeg så ved at være træt af at få stop hele tiden. Det var jo meningen, at vi skulle være flyvende på nuværende tidspunkt. Så vi meldte en 100 i Ringsted også – den klarede vi så også lige i 1000 graders varme. Igen en dressur med både gode og dårlige ting og en fornuftig placering lidt over midten af feltet. Springningen var mere effektiv end køn, men fejlfri, og det blev også til et par fine billeder.

 

Tilbage var kun terrænet i Ringsted, som er meget kuperet og meget snørklet især i start og slut. Jeg havde derfor ingen forventning om at holde tiden, for nu skulle jeg ride hvert eneste spring.

Mod forventning havde jeg så en virkelig god tur rundt, hvor jeg fik redet for alvor på de fleste af springene og faktisk også havde en god følelse af, at Fritz var fremme foran schenklerne og trak det meste af vejen. 15 sek over tiden er ikke prangende, men det er ok.

Tilbage til CPH Eventing

Og med lidt fremgang i posen til det seneste stævne føles det ikke helt dumt at melde i CCI1* til CPH

Når det er stegende hedt, er det altså smart at kunne åbne traileren på stort set alle leder og kanter.

Eventing om tre ugers tid. Jeg har redet stævnet på Gøjs (hun gik den gamle 1*, – altså nuværende 2*), og det er sjovt at ride dressur og spring i Parken – og så er der bare smukt på Friheden, hvor vi rider terræn. Det glæder jeg mig til – og fra nu af går vi altså kun fremad i den åndssvage dans 🙂

Læs også: Skal Danmark afholde VM?

Læs også: Om vores første 1*