Derfor elsker jeg ridesport!

Derfor elsker jeg ridesport!

19. juli 2019 0 Af Louise Hededam

Kærligheden til heste er selvfølgelig den første forudsætning for at elske ridesport, men der er så meget mere, der spiller ind. Jeg har lavet 6 gode grunde til at elske ridesport. 

1. Heste! Bryder du dig ikke om heste, så find noget andet at lave. Hesten er den væsentligste årsag til at være rytter, og det er stærkt nødvendigt med kærligheden til heste, når man bruger så uanstændigt meget tid og mange penge på den. Og så tror jeg også på, at heste præsterer bedre, når deres rytter elsker dem.

2. Motion – og her taler jeg ikke bare om den motion, vi får af at ride (det er da hesten, der laver alt arbejdet, tøhø…  NEJ!). Men tænk på, hvor mange skridt du tager, når du for 3. gang skal flytte en klat fra vandspiltovet ud på møddingen indenfor 8 minutter. Og tjek også lige dine overarme næste gang, du har kørt wrap ind, bundmuget, eller slæbt udstyr til stævnebilen. For slet ikke at tale om, hvor frisk man bliver af at trække rundt med en syg hest og vente på dyrlægen (nogen siger nu, at den syge hest måske har bedre af at stå stille og vente på dyrlægen – yehaa!).

3. Naturligt vækkeur. Jeg kan ikke sove længe. Nogensinde. Aldrig. Hestene skal jo have mad, og de er ligeglade med, hvor meget rosé jeg drak til sent i går.

Alder, køn og fred og ro!

4. Pigerne kan være sejere end drengene. Jeg elsker simpelthen, at vi i vores sport kæmper mod hinanden uanset køn. Det må være den mest ligestillede sport i verden. Har I nogensinde set et eksempel på, at piger red en klasse for sig og drenge en klasse for sig?

5. Jeg er ikke gammel. Det mener jeg faktisk, selvom jeg runder et af de skarpere hjørner senere i år. Lige om lidt fylder Isabell Werth 50 år. Du ved, verdens pt bedste dressurrytter. Og tænk på, at Nick Skelton vandt OL-guld i Rio for tre år siden – da var han 58 år gammel.

6. Roen. Seriøst, jeg elsker roen i stalden eller på banen, når jeg kun skal koncentrere mig om mig selv og min hest. Bevares, – jeg elsker også min mand og vores børn, men efter en uges ferie i udlandet trænger jeg altså til at gå i stalden og gå klaret tankerne. Jeg er sikker på, du ved, hvad jeg mener 😜

Læs også: Det her er virkelig en god ridehjelm

Læs også: Tips til hurtigt pæn hest og udstyr

Fotoet er fra gemmerne og af Gøjs